Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Korpa, szőrhiány, allergia?

2020. 09. 22. 09:00:00
Korpa, szőrhiány, allergia?

Te is tapasztaltál már korpát, szőrhiányt a kedvenced bundáján? Könnyen lehet, hogy érzékeny bőrű a kedvenced. Ebben a bejegyzésben a speciális igényű kutyák ápolásáról lesz szó. Miért különösen fontos számukra, hogy a megfelelő natúrkozmetikumokat válasszuk?

Ahogy nálunk, embereknél, úgy az ebeknél is előfordul, hogy bizonyos anyagok használata vagy fogyasztása allergiás reakciót vált ki. Ezeknek az allergiáknak gyakran vannak bőrtünetei. A kutyák esetében az is lehetséges, hogy a fogyasztott tápokra vagy azok összetevőire – például a csirkére – érzékenyek. Ez a fajta túlérzékenység gyakran jár kiütésekkel vagy a bőr szárazságával, kipirosodásával, mely mindenképpen ápolást igényel. De az étel intolerancia mellett még a kuytusok nem megfelelő kozmetikumai is okozhatnak allergiás tüneteket. Ezek ugyanúgy gondot okozhatnak, mint nálunk.

Allergia esetén még indokoltabb a natúrkozmetikumok használata. A természetes termékek előállítása során csak olyan alapanyagokat használnak, melyek a természetben is előfordulnak, így biztonságosabb a használatuk, nem kell attól aggódnunk, hogy tovább szárítják, irritálják az egyébként is beteg bőrfelületet. Azt viszont kevesen tudják, hogy a természetes alapanyagok között is vannak allergének! Kisebb eséllyel irritálnak ugyan, de vannak olyan természetes, növényi anyagok, melyekre a kutyád, épp úgy, ahogy te is, allergiás lehet. Nagyon fontos ezért, hogy natúrkozmetikumot is okosan válasszunk, érzékeny bőrre mindenképp olyan terméket keressünk, mely nem tartalmaz semmilyen allergént. A MyHappyDog termékek ilyenek.

Prémium minőségű kutyasamponunkat és szappanunkat is ajánljuk akár mindennapos fürdetéshez is.

Termékeink prémium minőségű, magyar fejlesztésű és gyártású natúrkozmetikumok,  amik nem csak vegánok, hanem SLS és kőolajszármazék mentesek is. Nem használunk fel a gyártás során pálmaolajat, ezzel védve környezetünket. Kegyetlenségmentesek termékeink!